Hurra for kvinnene

· 335 words · ca. 2 minutter

Jeg elsker kvinnemoten fra 1940-50-tallet, det har sikkert kommet tydelig frem allerede. Jeg kan visuelt fråtse i, og la meg inspirere i det uendelige av fantastiske motefotografier fra denne perioden. Den understreker alt som er kvinnelig: Gitarfasong, runde hofter, smal midje og byste!

Men ville jeg ønske å LEVE i den samme perioden? Overhode ikke! I dag har vi kvinner en helt annen frihet i hvordan vi lever våre liv. Vi har rett til å bestemme selv over våre egne liv, kropp, yrkesliv og aktiviteter. Både kvinner og menn har helt andre roller i samfunnet, i sine kjærlighetsforhold, i hjemmet og i yrkeslivet enn før. Takk og pris!

Og vi har også et helt annet register å velge fra når det gjelder hvordan vi kler oss. Selv nyter jeg en anelse schizofren klesstil. Jeg er i svært liten grad interessert i nyeste mote. Derimot elsker jeg god design, uavhengig av når den ble skapt. Jeg elsker å gå i kjole (ingen overraskelse der ! ), men noen dager trekker jeg like så godt i dress, skjorte og slips. Ingen løfter på øyebrynene en gang av det.

Men jeg ser ingen konflikt i å la seg inspirere av fortidens design og samtidig leve et moderne liv. Det er denslags vi kan tillate oss, her vi lever i vår lille kløvereng av en verdensdel.

De nye retrostil-plaggene du finner hos Supergreen Vintage er inspirert av fortid, men laget til moderne kvinner av i dag. Vi ønsker mer komfort. Vi er aktive, Vi vil ikke lenger skvise oss inn i korsetter og andre begrensende plagg. Vi er dessuten sunnere og større, ( høyere med en heldigvis matchende bredde ). Det er den livsstilen og kroppsfasongen de nye retroplaggene er laget til.

I anledning kvinnedagen heier jeg på kvinnene og sender en takk til alle de som har vært med på, og fremdeles er med på å forme samfunnet til et bedre sted å leve for kvinner.


Foto: Bjørn Haavaldsen, fotomodell: Tone Storåsli-Mattson, iscenesetter og tekst: Pia, Supergreen Vintage